Meke knedle od griza za supu koje uvijek ispadaju savršene: TRIK JE U OVOME

Praktična žena
Meke knedle od griza za supu koje uvijek ispadaju savršene: TRIK JE U OVOME

Evo kako da pripremite savršene knedle od griza za supu, prateći ovaj recept koji garantuje uspjeh:

Najmekše knedlice za supu

Ako ste do sada pripremali knedle od griza, vjerovatno ste jednostavno dodavali griz u jaje i nadali se najboljem rezultatu. Međutim, za mekane knedle postoji tačan recept. Ključ leži u proporcijama sastojaka i vremenu odmora smjese prije kuhanja.

Sastojci za knedle:

  1. 1 veliko jaje
  2. 4 kašike ulja
  3. 8 kašika griza (ravnih kašika!)
  4. 2 prstohvata soli

Priprema knedli:

  1. U posudici dobro razmutite jaje s dva prstohvata soli.
  2. Dodajte ulje i nastavite miješati.
  3. U smjesu polako dodajte osam ravnih kašika griza, miješajući dok ne dobijete smjesu koja nije ni previše gusta, ni previše rijetka.
  4. Ostavite smjesu da odstoji najmanje pola sata. Ovaj korak je važan jer omogućava da se knedle dobro oblikuju i skuhaju.
  5. Pomoću kašike oblikujte knedle i stavite ih u vruću supu.
  6. Kuhajte knedle oko pet minuta i poslužite ih uz toplu supu.

Savjet za tvrđe knedle: Ako volite tvrđe knedle, dodajte još jednu ili dvije kašike griza u smjesu. Samo ih nemojte izostaviti da stoje prije kuhanja kako biste izbjegli da budu sirove u sredini.

Ovim receptom dobit ćete knedle koje su savršeno mekane i ukusne. Uživajte u svojoj supi!

Novo