Evo kako se pravilno kuha kukuruz: Jedna greška znatno utiče na OKUS, a mnogi je prave

Kiosk
Evo kako se pravilno kuha kukuruz: Jedna greška znatno utiče na OKUS, a mnogi je prave
Novi

Iako kuhani kukuruz mnogi obožavaju, rijetko ko zna koliko je zapravo koristan i zdrav.

Da bi se očuvala sva ljekovita svojstva kuvanog kukuruza i da bi bio bolji ukus, vrlo je bitno da ne pravimo sljedeću grešku.

Kada kuhamo kukuruz mi sa klipova skidamo kukuruznu svilu i u tome je, zapravo, najveća greška jer postoje 4 vrlo bitna razloga zbog kojih treba ostaviti svilu na kukuruzu i pojesti je zajedno sa njim.

Snižava nivo šećera i holesterola u krvi
Spriječava nastanak kamenja u bubrezima
Djeluje kao prirodan diuretik i podstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma
Obiluje kalijumom, koji podstiče zgrušavanje krvi.

Ako ne možete da jedete kukuruznu svilu zajedno sa kukuruzom, konzumirajte je na sljedeći način:

Odvojite svilu od kukuruza i prokuhajte u malo vode. Procedite, pa kad se ohladi, popijte kao čaj.

Novo