1 sastojak za najbolji i najukusniji paradajz sos: Tajna je u ovome
Jedna 85-godišnja baka iz Italije otkriva svoj recept za najbolji i najukusniji paradajz sos ikada – jedan sastojak je ključan, piše Blic.rs.
Paradajz sos je osnov mnogih omiljenih italijanskih jela, ali mnogi još uvijek tragaju za savršenim receptom koji će im pružiti savršen balans između slatkog i blagog ukusa. Prema riječima ove bake, ključni sastojci su šećer i soda bikarbona, koji transformišu sos u pravu delikatesu.
[tiktok]
@sepps_eats BICARBONATE SODA IN PASTA SAUCE?! #pasta #nonna #bicarbonateofsoda ♬ original sound - Giuseppe Federici
[/tiktok]
Gastro bloger Đuzepe Federići, poznat kao „Sepps Eats“, podijelio je ovo otkriće sa svojim pratiocima, ističući da soda bikarbona ne samo da ublažava kiselost paradajz sosa, već i pomaže u spriječavanju žgaravice posle jela. Važno je dodati vrlo malu količinu – četvrtinu kašičice na dvije konzerve paradajza inače možete upropastiti sos.
Šećer se dodaje na kraju kuhanja, običan bijeli ili smeđi, u količini od jedne supene kašike na dvije konzerve paradajza, što doprinosi uravnoteženom ukusu i čini sos neodoljivim za svaki zalogaj.