Zašto se prvo prži mljeveno meso, pa se tek onda dodaje crni luk

Kiosk
Zašto se prvo prži mljeveno meso, pa se tek onda dodaje crni luk
Novi

Mljeveno meso se u našoj kuhinji često koristi. Od njega možete da pravite nadjeve za pite, punjene paprike, tikvice..., ali takođe možete da pripremate i musaku, faširane, ćufte...

Mljeveno meso ne košta puno i može da se kombinuje sa skoro svim namirnicama. Najčešće se koristiti tako što se isprži, a domaćice obično prave jednu grešku kada ga pripremaju. Postoji razni trikovi i savjeti koji omogućavaju da ono uvek bude sočno i ukusno, ali da li znate kako se pravilno prži?

Skoro svaka domaćica prvo proprži sjeckani crni luk, a kada on omekša dodaje mljeveno meso i nastavlja da prži. Sada je otkrivena i dugo čuvana tajna zašto to nije dobro. Ako prvo propržite mljeveno meso, pore će mu se bolje zatvoriti i tako će se smanjiti mogućnost da ga preprižete i da ono bude suho. Takođe, kada se luk doda nakon prženja mesa bolje će pustiti arome i poboljšati ukus mljevenog mesa, piše Stvarukusa.rs

Novo