Imamo recept za pomfrit kao iz restorana: Tajna je u jednom sastojku prije prženja
Većina ljudi ne podržava jedenje brze hrane, pogotovo svaki dan. Istovremeno, ne može se osporiti da restorani brze hrane prave zaista odličan pomfrit.
Ako želite uživati u ovoj hrani, nemojte kupovati razne smrznute poluproizvode. Natopljeni su vodom i neće se dobro ispeći. Napravite sami pomfrit kod kuće.
Recept za pomfrit kao iz restorana
Izaberite dobar krompir, očistite ga i isijecite na već dobro poznat oblik. Nije teško i ne zahtijeva mnogo vremena.
Pripremite hladnu vodu i sipajte u nju malo octa. Zatim dodajte isjeckani pomfrit i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovaj postupak osigurava da pomfrit zadržati lijep oblik te će tako imati i pravu strukturu tokom prženja. Zatim izvadite pomfrit i dobro ga osušite, ne želite da u njemu ostane tekućine.
Stavite krompir u zdjelu, pospite po njemu malo kukuruznog brašna i promiješajte ga dobro. Brašno će ojačati njegovu konzistenciju i ispržit će se bolje, dobit ćete veću hrskavost i zlatnu boju.
Nakon toga je spreman za vrelo ulje.