U smesu za knedle uvijek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se raspasti, a biće savršeno vazdušaste

Kiosk
U smesu za knedle uvijek dodajte 2 tajna sastojka: Neće se raspasti, a biće savršeno vazdušaste
Novi

Svaka domaćica kada krene da kuha nauči da pravi supu koja je poprilično jednostavna, ali knedle za supu umiju da budu komplikovane. Često ispadnu tvrde ili se raspadnu, ali u moru recepata za savršene knedle predlažemo vam jedan od najboljih, piše Stvarukusa.rs.

Uspijeva iz prve, a tajna je u dva najobičnija sastojka.

Obavezno u smjesu za knedle dodajte jogurt i istopljenu mast, jer će tako one biti mekane i neće se raspadati i lijepiti. I još jedna stvar je bitna kod pripreme knedli, a to je jaje uvijek mutite razdvojeno, a to znači bjelance i žumance zasebno.

Sastojci

50 g kukuruznog brašna
40 g griza
80 ml jogurta
1/4 kašičice soli
prstohvat šećera
1 jaje
1 kašika masti

Priprema:

Odvojite žumance i bjelance, pa žumance umutite sa šećerom. Bjelanca posolite i umutite u čvrst šne, pa u njega dodajte žumance. Lagano sjednite i sipajte jogurt, prosijano kukuruzno brašno i griz, istopljenu mast i lijepo promešajte. Uzmite dvije kašičice i stavite smjesu između, pa oblikujte knedle. Sipajte u supu i kuhajte.

Novo