Kako da špinat bude kremastiji i aromatičniji: Samo dodajte ova 3 tajna sastojka, savjetuju kuhari

Kiosk
Kako da špinat bude kremastiji i aromatičniji: Samo dodajte ova 3 tajna sastojka, savjetuju kuhari
Novi

Ovo praktično i jeftino povrće je omiljeno svim generacijama, a ne postoji domaćica koja ga nije bar jednom pripremala. Tu nema neke nauke, svakome uspeva, ali ako želite da mu poboljšate ukus onda dodajte 3 tajna sastojka koja preporučuju profesionalni kuhari.

Biće kremastiji i aromatičniji ako ga umiješate u sos od pavlake za kuhanje koji ste obogatili rendanom korom limuna, muskatnim oraščićem i parmezanom.

Recept za kremasti spanać

Sastojci:

1 kg spanaća
2 kašičice maslinovog ulja


Za sos:

1 kašika putera
2 kašike rendanog crnog luka
malo ljute mljevene paprike
prstohvat muskatnog oraščića
1 kašičica rendane kore limuna
3/4 šolje pavlake za kuvanje
2 kašike parmezana

Priprema:

U duboku šerpu sipajte maslinovo ulje i spanać, pa dinstajte nekih minut, dva, pa onda promiješajte.

Kada se spanać skuha, procijedite ga i stavite ga na ubrus da se lijepo ocijedi. Istopite puter, pa propržite rendani crni luk. Posolite, pobiberite, pospite mljevenom paprikom, muskatnim oraščićem i rendanom korom limuna.

Sipajte pavlaku za kuhanje, promiješajte i kada proključa dodajte sjeckani spanać.Dobro umiješajte i pospite parmezanom. Ostavite na špretu još 2 minuta, pa služite.

Savjet: Možete dodati i pirinač.

Novo