PRIJE PRŽENJA RIBE JEDNU STVAR OBAVEZNO MORATE URADITI: Zbog greške koju svi pravite bude suha
Riba se uglavnom sprema u posebnim prilikama, a mnogi izbjegavaju da je pripremaju i tad, jer ne ispadne uvijek dobro.
Otkrijte koje su to greške koje domaćice često prave i zbog kojih im pržena riba ne ispadne uvijek ukusna.
Prvo pravilo je da birajte svježu ribu i kupujete je u provjerenim ribarnicama.
Kada se soli
Drugo važno pravilo kod pripreme ribe je vrijeme soljenja. Mnogi je sole još u fazi mariniranja, ali to će učiniti da bude isušena. Najbolje je jelo posoliti u trenutku kada je spremno za serviranje. Također, so možete potpuno da izbacite i da je zamjenite sokom od limuna ili soja sosom.
Kako se pravilno prži
Uzmite dobru tavu, zagrijte je, pa dodajte dovoljnu količinu ulja. Stavite ribu i okrenite je samo par puta. Ako je često budete okretali ona će se raspasti.