ZELENI PARADAJZ SA BIJELIM LUKOM U TEGLI: Najbolja zimnica - ljudi sa sela znaju kako se sprema

Praktična žena
ZELENI PARADAJZ SA BIJELIM LUKOM U TEGLI: Najbolja zimnica - ljudi sa sela znaju kako se sprema
-

Zeleni paradajz sa bijelim lukom u tegli je najbolja zimnica i ljudi sa sela je redovno spremaju

Paradajz, paprike, kupus, luk, šargrepu... sve to domaćice sada nabavljaju kako bi spremile najukusnije zimnice za hladne dane koji nam uskoro stižu.

Zeleni paradajz u tegli je definitivno nešto najukusnije, ali sada ćete vidjeti kako naši stari spremali još nešto ukusnije.

Zeleni paradajz sa bijelim lukom u tegli je prava bomba, a znate da kada to spremaju ljudi sa sela da nema greške.

Sastojci za ovaj recept su sljedeći:

so - 500 g

zeleni paradajz - 10 kg

voda - 10 litara

celer - 700 g, listovi

bijeli luk - 100 g

NAČIN PRIPREME

Izaberite paradajz približno iste veličine i boje. Očistite od drški i operite dobro.

Poredajte zajedno sa začinima u tegle i prelijte salamurom spremljenom od soli i vode. Odozgo pritisnite nekom težinom.

Nakon dva dana počinje pretakanje, koje se vrši na dva, tri dana tokom dvije nedelje.

Novo