BIJELO MESO SA TIKVICAMA, JAJIMA I LJUTOM PAPRIČICOM: Služite sa umakom od sojinog sosa i senfa

Praktična žena
BIJELO MESO SA TIKVICAMA, JAJIMA I LJUTOM PAPRIČICOM: Služite sa umakom od sojinog sosa i senfa
-Recepata za bijelo meso ima tako mnogo, ali ovakav još uvijek niste isprobali.

Recepata za bijelo meso ima tako mnogo, ali ovakav još uvijek niste isprobali.

Bijelo meso možete spremiti na mnoštvo načina. Neizostavan su sastojak mnogih salata, a odlično idu uz skoro sve začine, pa čak i uz med. Ako su vam dosadili klasični recepti, vrijeme je da isprobate ovaj. Bijelo meso sa tikvicama, jajima i ljutom papričicom perfektno ide uz umak od soja sosa, senfa i jaja. Razgrabiće se za tili čas sa stola.

Sastojci:
2 tikvice
26 g soli
1 glavica crnog luka
50 g šargarepe
10 g kopra
2 jajeta
10 g mlevenog crnog bibera
70 g brašna
400 g pilećih prsa
malo ljute papričice
15 ml maslinovog ulja

Za umak:
3 jaja
20 g senfa u granulama
15 ml soja sosa
60 g tvrdog sira
30 g kiselih krastavčica

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa dodajte 8 g soli. Promešajte, pa dobro iscedite višak vode iz tikvica. Izrendajte crni luk, šargarepu, usitnite kopar, pa pomešajte sa tikvicama. Potom ubacite 2 jajeta, 10 grama soli, 5 grama crnog bibera, brašno, pa dobro promiješajte. Isjecite pileći file na malo krupnije komade, poređajte po tacni, pa prekrijte prozirnom folijom i oklagijom tucite meso dok malo ne poprime oblik šnicli. Potom bijelo meso u posudi pomešajte sa 8 grama soli, ljutom papričicom, 5 grama crnog bibera i maslinovim uljem. Počnite da odvajate kašikom smesu sa tikvicama i pržite u tiganju. Na svaki deo koji pržite dodajte po 1 komad belog mesa, pa ga prelijte ponovo kašikom smjese sa tikvicama. Pržite na srednjoj temperaturi i malo dubljem ulju, po 4 minuta sa obe strane. Počnite sa pravljenjem preliva tako što ćete u posudu ubaciti jaja, soja sos, senf u granulama, isjeckane kisele krastavčice i tvrdi sir. Umutite štapnim mikserom. Umak služite uz bijelo meso sa tikvicama.

 

Novo