UZ OVAJ TRIK NIKAD VAM NEĆE UVALITI ODMRZNUTU RIBU: Prvo joj PROVJERITE 1 DIO TIJELA i odmah ćete znati da li je SVJEŽA

Kuharica
UZ OVAJ TRIK NIKAD VAM NEĆE UVALITI ODMRZNUTU RIBU: Prvo joj PROVJERITE 1 DIO TIJELA i odmah ćete znati da li je SVJEŽA
.

Najveća zamka pri kupovini ribe u trgovini je zamrzavanje pa odmrzavanje ribe koja se prodaje kao svježa , a nije.

Prva stvar na koju treba obratiti pažnju je pigmentacija kože ribe. Što je pigmentacija na koži bljeđa i tamnija, riba je starija.

Zatim obratite pažnju na sljedeće karakteristike:

  • riba mora biti prekrivena sluzom neutralnog mirisa,
  • ljuske moraju biti crvene i krvave,
  • oči moraju biti staklaste i ispupčene,

Međutim, jedan od najlakših trikova, koji je također odličan, je da vidite udubljenja na ribi. Naime, najlakše je pritisnuti trbušni dio ribe, ako se mišićno tkivo ribe vrati, kvalitetno je!

Novo