PARADAJZ KAO IZ BAŠTE NAJISKUSNIJIH BAŠTOVANA! Evo kako da vam plod uvek bude krupan, sočan i ukusan, tajna je u samo jednom triku!

Praktična žena
PARADAJZ KAO IZ BAŠTE NAJISKUSNIJIH BAŠTOVANA! Evo kako da vam plod uvek bude krupan, sočan i ukusan, tajna je u samo jednom triku!
,,,

Paradajz je neizostavan dio ljetnjih salata. Izuzetno je zdrav, pa sve više ljudi gaji tu povrtarsku kulturu kod kuće. Ukoliko živite u stambenoj zgradi i nemate gdje da zasadite paradajz, možete iskoristiti saksije i žardinjere za cvijeće za uzgoj čerija. 

Cijelog ljeta imaćete nadohvat ruke svježe, ukusne plodove, međutim, postoje cake kako da ih najbolje njegujete, piše Ekspres.

 Pixabay.com Čeri paradajz može da se gaji u saksiji na terasi

Savjeti baštovana
Prema savjetu iskusnih baštovana, orezivanje paradajza nije neophodno osim ako ne uzgajate žbunaste sorte, ali je preporučljivio. Na taj način paradajz će nastaviti da cvijeta i rađa tokom cijele sezone, a plodovi će biti krupni, sočni i izuzetno ukusni. Ipak, mnogi nisu sigurni kako se sprovodi rezidba paradajza pa su za savjet upitali one sa više iskustva na društvenim mrežama.

- Ovo je moj paradajz, svjesna sam da moram da ga orezujem, ali ne znam odakle da počnem. Koje dijelove da odsječem, a šta da ostavim. Prvi put uzgajam ovo povrće i potrebna mi je pomoć - napisala je Klara Lamb na društvenim mrežama.

Uslijedio je savjet stručnjaka za baštovanstvo, Džejn Tarner. 

- Ako želite da orežete svoj paradajz, najbolje je da uklonite male stabljike koje se pojavljuju između glavnih i bočnih grana. Prošle godine sam prvi put primjenila taj trik i imala mnogo bolji prinos i ukusnije plodove - objasnila je ona.

(republika.rs)

Novo