Savršen zalogaj: Junetina u saftu
Donosimo vam ideju što danas spremiti za ručak.
Sastojci:
500 g junetine od buta
2 glavice crnog luka
1 mrkva
3 češnja bijelog luka
200 ml pavlake za kuhanje
4-5 komada kiselih krastavaca
2 krompira
1 lovorov list
1 kocka za junecu juhu
2 kašike biljnog začina
Brašna po potrebi
Peršuna po ukusu
Uputstvo za pripremu:
Meso isjecite na manje šnicle, izlupajte ih kuhinjskim čekićem, začinite i uvaljajte u brašno.
Popržiti na ulju sa obje strane.
Šnicle izvadite a u istoj masnoći propržite isjeckani crni i bijeli luk, kao i mrkvu sječenu na kolutove.
Vratite šnicle, nalijte 200 ml tople vode, promiješajte. Zatim poklopite i ostavite da se dinsta na laganoj vatri oko sat vremena.
Krompir oljuštite i isjecite na kriške. Krastavce također isjecite na kriške. Stavite krompir i krastavčiće u posudu sa mesom, dodajte lovorov list, kocku za juhu i nalijte vodom pa nastavite sa dinstanjem.
Kada meso i krompir budu kuhani, dodajte pavlaku za kuhanje, sjeckani peršun i začinite po želji.