JAFA KOLAČ I ČIZKEJK U JEDNOM: Vrhunska čoko-oranž kombinacija, a sprema se nevjerovatno lako

Praktična žena
JAFA KOLAČ I ČIZKEJK U JEDNOM: Vrhunska čoko-oranž kombinacija, a sprema se nevjerovatno lako
-

Lagani jafa kolač bez pečenja.

Ljubitelji jafe biće oduševljeni ovim receptom. Može se reći da je ovo čizkejk sa jafa keksom. Lako i brzo se pravi, ne peče se, a ukus je očaravajući. Odličan je kada vam dođu gosti, a najmlađi će obožavati ovu poslasticu. Toliko je jednostavna da je možete i praviti sa decom. 

Pročitajte i kako da napravite domaći jafa keks. 

Sastojci:

800 g krem sira 
660 ml slatke pavlake 
150 g šećera 
1 kesica vanilin šećera 
200 g keksa 
100 g istopljenog putera (sobne temeprature)
200 g jafe 
150 g čokolade 

Priprema: 

Pomiješajte keks sa istopljenim puterom (može i sobne temperature) i sjedinite. Stavite u kalup dimenzija 22x16 cm i dobro utisnite. Po obodu kalupa poređajte jafa keks. Krem sir umutite sa šećerom i vanilin šećerom. Umutite slatku pavlaku (600 ml), pa dodajte u krem sir. Pomiješajte sipajte u kalup. Stavite u zamrzivač na sat vremena. Čokoladu istopite sa slatkom pavlakom (60 ml) i sipajte preko fila. Ukrasite mlevenim keksom. Ohladite još 15 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa

Novo