JABUKE PUNJENE ČOKOLADOM - BOLJE OD TUFAHIJA: Mnogo se lakše prave, samo skuhajte fil i napunite voće (VIDEO)

Praktična žena
JABUKE PUNJENE ČOKOLADOM - BOLJE OD TUFAHIJA: Mnogo se lakše prave, samo skuhajte fil i napunite voće (VIDEO)
-

Ako volite tufahije, obožavaćete i ove jabuke punjene čokoladom.

Tufahije su starinska poslastica koju mnogi vole. Pravi se tako što se jabuke ispeku, pa se napune filom od oraha i suvih šljiva i na kraju se dekorišu šlagom. Ovo je sličan recept kao za čuvenu poslasticu, samo je priprema mnogo lakša, jer nema pečenja samo ih napunite filom od čokolade. Možete da ih punite i pudinogom od čokolade ako vam je lakši za pripremu. 

Sastojci:

3 jabuke
720 ml mlijeka
120 g šećera
70 g kukuruznog skroba
20 g kakaoa
prstohvat soli
20 g putera
1 kašičica ekstrakta vanile (može vanilin šećer)
1 kašičica cimeta
60 g crne čokolade

Priprema:

Jabuke operite, osušite, pa im isjecite vrh. Izdubite ih i ostavite sa strane. Pomiješajte skrob i šećer, pa dodajte kakao, so i cimet. Promiješajte, pa sipajte mleko i sve lijepo sjedinite da ne ostanu grudvice. Kuhajte dok se ne zgusne, uz neprestano miješanje. Zatim dodajte puter i miješajte kod se ne istopi. Dodajte vanilu i čokoladi i opet miješajte dok se lijepo ne istopi. Sipajte u jabuke i poslužite. 

Izvor: Stvar ukusa 

Novo