OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Profesionalni kuhari otkrili trik, TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU

Kuharica
OVAKO SE PRAVI NAJBOLJA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Profesionalni kuhari otkrili trik, TAJNA JE U JEDNOM SASTOJKU
Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.

Teleća čorba se priprema i kod kuće, ali je, čini se, najukusnija baš u kafanama.

Sastojci:

  • 500 grama telećeg mesa od buta ili vrata
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 veza zeleni (2 šargarepe, paškanat, peršun)
  • 1 koren celera
  • 2 krompira
  • 1 dl ulja
  • 2 kašike brašna
  • 2 dl kisele pavlake
  • 1 žumance
  • so
  • biber
  • lorber
  • malo peršunovog lista

Priprema:

Crni luk sitno isjeckajte, pa izdinstajtena ulju.

Dodajte meso isečeno na kockice (i kosti, ako ima), nalijte vodom da ogrezne i dinstajte na tihoj vatri oko sat vremena.

Dodajte povrće isjeckano na kockice, posolite, pobiberite, te nalijte oko 2 litra vode.

Napravite i zapršku od dve kašike brašna, pa sve zajedno kuhati još oko pola sata.

Pred serviranje u gotovu čorbu umiješajte pavlaku sa umućenim žumancetom i pospite sitno seckanim peršunom.

Po želji, teleća čorba se može zakiseliti sirćetom ili limunovim sokom, prenosi Espreso
 

Novo