ISPROBAJTE OVE TRIKOVE ZA ZIMNICU: Evo kako možete ukiseliti čeri paradajz - ništa ukusnije nećete probati
Paradajza u ovo doba godine ima na pretek. Iskoristite ga na pravi način.
Paradajza u ovo doba godine ima na pretek. Iskoristite ga na pravi način.
Čeri paradajz na ovaj način je odličan dodatak salatama.
Sastojci:
- 1,5 kg čeri paradajza
- malo svježeg ruzmarina
- 4 čena bijelog luka
- bosiljak
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- biber u zrnu
- mješavina suhih začina po ukusu
Sastojci za preliv:
- 400ml vode
- 100ml alkoholnog sirćeta
Priprema:
U šerpu staviti vodu i sirće i dodati začine. Ostaviti da voda proključa. U tegle poredati paradajz, bijeli luk i ruzmarin. Zatim naliti skuhanim prelivom.
Pasterizovati tegle.
Pasterizacija ovog recepta se vrši: Tegle stavite u rernu 90 minuta na 90 stepeni. Nakon toga isključite rernu i ostavite da prenoće.
Prijatno!