RAPSODIJA OKUSA: Cappuccino torta

Kuharica
RAPSODIJA OKUSA: Cappuccino torta
Ova torta zahtijeva da odvojite malo više vremena za pripremu, ali okus je vrijedan utrošenog vremena.

Ova torta zahtijeva da odvojite malo više vremena za pripremu, ali okus je vrijedan utrošenog vremena.

SASTOJCI
ZA BISKVIT

6 jaja
150 g šećera
1 pakiranje vanilin šećera
200 g mljevenih lješnjaka
50 g brašna
1 pakiranje praška za pecivo

ZA KREMU
200 g vrhnja za šlag
1 pakiranje učvršćivača za šlag
75 g šećera
400 g kremastog svježeg sira
75 g instant praška za cappuccino (nezaslađenog)
1 žlica kakaa u prahu

PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva. Odvojite bjelanca od žumanaca. Stucite snijeg od bjelanaca i 75 g šećera.

Kremasto pomiješajte žumanca sa 75 g šećera i vanilin šećerom. Pomiješajte lješnjake, brašno i prašak za pecivo te dodajte zajedno sa snijegom.

Pecite u kalupu (promjera 26 cm) obloženom papirom za pečenje 40-50 minuta te ostavite da se ohladi. Odrežite gornju trećinu pa je razmrvite.

Stucite vrhnje za šlag, učvršćivač i 1 žlicu šećera. Pomiješajte sir, prašak za cappucccino i šećer te umiješajte šlag.

Raspodijelite po biskvitu, a potom rasporedite razmrvljeni biskvit i na kraju ostatak kreme.

Tortu ostavite na najmanje 4 sata u hladnjak. Ukrasite nasjeckanim orasima.

Novo