Tortelini sa svježim sirom i kaduljom

Kuharica
Tortelini sa svježim sirom i kaduljom
Ovo jelo morate probati.

Ovo jelo morate probati.

SASTOJCI
30 g pinjola
1 vezica kadulje
400 g svježeg sira
½ limuna
30 g naribanog parmezana
Sol, papar
500 g tijesta za tjesteninu
1 žlica maslaca
12 malih svinjskih odrezaka (od 40 g)

PRIPREMA
Popržite pinjole u tavi bez dodavanja masnoće do zlatnožute boje. Nasjeckajte pinjole te pola kadulje. Zgnječite svježi sir. Dodajte naribanu koru limuna.

Istisnite limun. Pomiješajte pinjole, kadulju i parmezan te umiješajte u svježi sir. Začinite solju, paprom i sokom od limuna.

Izvaljajte pola tijesta. Izrežite kvadrate od tijesta veličine oko 8 cm. Po ½ žličice nadjeva stavite na sredinu kvadrata. Premažite vodom tijesto oko nadjeva.

Izvaljajte preostalo tijesto te stavite na prvu polovicu tijesta. Pritisnite oko nadjeva te izrežite torteline. Kuhajte torteline u kipućoj slanoj vodi oko 5 minuta.

Rastopite maslac u teflonskoj tavi. Popržite na tome preostalu kadulju pa je izvadite.

Odreske stucite, pržite oko 2 minute sa svake strane u maslacu s kaduljom te začinite. Ocijedite torteline, poslužite ih s odrescima te pospite kaduljom.

Novo