UKUSNO I BRZO: Tortice s marcipanom i borovnicama
Ovo je odličan desert koji se lako priprema.
SASTOJCI
ZA TIJESTO
150 g marcipana
Žličica voćne rakije
50 g maslaca
1 jaje
1 bjelanjak
35 g brašna
žličica prašak za pecivo
ZA NADJEV
500 g borovnica (ili nekog drugog bobičastog voća)
250 ml bijelog vina
½ paketića praška za puding od vanilije
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Maslacem premažite 6 malih kalupa za pite.
Naribajte marcipan pa ga pomiješajte s rakijom i omekšalim maslacem, pjenasto izmiksajte uz postupno dodavanje jaja i bjelanjka.
Pomiješajte brašno s praškom za pecivo te umiješajte u smjesu. Tijesto od marcipana utisnite u kalupe te pecite u pećnici oko 20 minuta.
Nakon pečenja, ostavite ih u kalupima 10-ak minuta, a zatim izvadite da se ohlade do kraja. U loncu zavrijte 200 ml vina.
Preostalo vino pomiješajte s pudingom u prahu pa ga umiješajte u vrelo vino i miješajte dok ne proključa, a zatim maknite s vatre.
Ostavite da se lagano ohladi pa namažite po pečenim podlogama. Ukrasite borovnicama. Prije posluživanja rashladite tortice u hladnjaku.