SLAVLJE U DOMU MEGHAN I HARRYJA: Stigla čestitka i od kraljice, evo šta je poručila

Kiosk
SLAVLJE U DOMU MEGHAN I HARRYJA: Stigla čestitka i od kraljice, evo šta je poručila
.

Članovi britanske kraljevske obitelji poslali su rođendanske poruke Archieju, sinu princa Harryja i njegove supruge Meghan, koji je u četvrtak napunio dvije godine i koji je ranije ove godine bio u središtu jedne od najvećih obiteljskih kriza u proteklih nekoliko decenija.

Archie Mountbatten-Windsor, sedmi po nasljednom redu za britansko prijestolje, rođen je u londonskoj bolnici Portland u maju 2019.  a sada živi s roditeljima u Los Angelesu nakon što su napustili Britaniju i prošle godine se povukli s kraljevskih dužnosti.

"Želim Archieju Mountbatten-Windsoru danas vrlo sretan drugi rođendan", stoji u poruci objavljenoj na Twitteru kraljice Elizabete, a slične želje poslali su i Archiejev djed, prijestolonasljednik princ Charles i njegovi stric i teta - princ William i supruga Kate.

Archie je postao središte spora i pogoršanja odnosa princa Harryja i 95-godišnje kraljice te ostatka kraljevske obitelji nakon što su njegovi roditelji napustili kraljevske dužnosti.

U intervjuu s američkom voditeljicom Oprah Winfrey u ožujku Meghan (39), dijete crnkinje i bijelca, rekla je da je jedan neimenovani član kraljevske obitelji prije nego što se Archie rodio pitao koliko bi njegova koža mogla biti tamna.

Te tvrdnje potaknule su princa  Williama da porekne da su Windsori rasisti, a kraljica je objavila da su pitanja o rasi zabrinjavajuća, ali da "neka sjećanja mogu varirati".

Novo