POČINJE PERIOD TRANZITNOG MARSA U BLIZANCIMA, EVO ŠTA VAS ČEKA DO 23.04.: OVAJ ZNAK NEK SE PAZI, loše mu se piše

Kiosk
POČINJE PERIOD TRANZITNOG MARSA U BLIZANCIMA, EVO ŠTA VAS ČEKA DO 23.04.: OVAJ ZNAK NEK SE PAZI, loše mu se piše
.

Tijekom tranzita znakom Blizanaca, Mars će graditi konjunkciju s Rahuom, istovremeno, Venera će graditi kvadrat s čvorovima i ovo je period koji će nas suočiti s karmičkim susretima na emotivnom planu, a naročito za one koji nisu u emotivnim vezama pa će se makar na trenutak učiniti da smo sreli osobu svog života.

Međutim, ovaj susret neće potrajati u vremenu. U narednom periodu “jezik će biti brži od pameti” pa bi bilo povoljno povesti računa o ishitrenom djelovanju. Sada je najvažnije usvojiti “ispeci pa reci” mudrost.

Mars je muški, suh i topli planet, koji astrološki, u natalnoj karti opisuje kakva je naša energija, što nas pokreće, kakav je naš libido, u ženskom natalu opisuje i kakvog muškarca traži, u muškom njega samog u “najjačim godinama”.

Mars je esencijalno povezan s nasiljem bilo koje vrste, agresijom, ratom, napadom i njegova je jedina funkcija da ratuje i napada, a ovisno od toga u kojem se znaku nađe, opisat će i to na koji način pokazuje svoju osnovnu prirodu. Domicilan je u Ovnu i Škorpionu, egzaltiran u znaku Jarca, u padu u znaku Raka i u izgonu u znaku Bika i Vage.

Funkcija loše postavljenog Marsa je da ruši, koliko god imao unaprijed utvrđen plan, nije u stanju sprovesti akciju u djelo, osim da napravi štetu. Predstavlja malefika, zajedno sa Saturnom, a u aspektu s istim, opisat će jesmo li u stanju nadići krizu, odnosno, imamo li u vremenu potencijal da prebrodimo prepreku.

Ukoliko su Mars i Saturn u lošem aspektu, ili konjunkciji, onda najčešće opisujemo ovaj aspekt kao svojevrstan “peh” koji sami nosilac horoskopa osjeća. Svi upalni procesi su opisani Marsom, temperatura, povrede, naročito od oštrih predmeta.

Ovisno od toga u kojem znaku se nalazi Mars, isat će koji organ će jednom u životu biti “meta” i ugrožen. (Ovan – glava, sinusi, Bik- želudac, štitna žlijezda, hormoni, Blizanci – pluća, dišni organi, Rak – grudi, abdomen, Lav – srce, srednji dio leđa i krvne žele, Djevica – probava, živci, Vaga – bubrezi, koža, Škorpion – reproduktivni sistem, debelo crijevo, prostata, ginekološki aspekt, sekrecija, Strijelac – vitalni organi, Jarac – kosti, zubi, Vodenjak – CNS, cirkulacija, Ribe – stopala).

Da bi najbolje približili priču o tome što donosi Mars u tranzitu, najprije je važno napomenuti zlatno pravilo, da ništa što nemamo u natalu, neće donijeti ni tranzit (ovo važi i za tranzitnog Marsa i za bilo koji drugi planet, ili prognostičku tehniku). Mars u tranzitu, primarno priča priču o tome odakle dolazi napad, koji će biti aktualan za vrijeme tranzitiranja u jednom znaku.

Dalje, opisuje naglašen motiv za djelovanjem, gdje ćemo se pokrenuti, ali i gdje će krenuti konflikti, s čim odnosno s kim ćemo se boriti. U prethodnom periodu (od 07.01. do 04.03.2021. godine), Mars je boravio u znaku Bika i svjedočili smo globalnim financijskim problemima, općim nezadovoljstvom u svijetu novca, prehrambenoj industriji…

U znaku Blizanaca, Mars boravi u periodu od 04.03. do 23.04.2021. godine. Blizanci su promjenjivi, zračni znak, a Mars je u istom neutralan. U narednim periodu možemo očekivati porast problema u prometu. Konflikti će se svesti uglavnom na verbalne ili putem pisane riječi koja će biti oštrija.

Mars u Blizancima se bori argumentima, a kada ostane bez argumenata, sklon je i manipulaciji i obmani. To je otprilike i način komunikacije koji će biti aktualan sve do 23.04. Pokret među mladim ljudima, pobuna istih, uniformirana lica na ulicama, raskrsnicama.

Svakako da u narednom periodu “jezik će biti brži od pameti” pa bi bilo povoljno povesti računa o ishitrenom djelovanju i sada je najvažnije usvojiti “ispeci pa reci” mudrost.

Tranzitni Saturn i Mars će formirati trigon 22.03. 2021. godine i ovo je odličan period za realizaciju stvari koje su se činili teškim i generalno će pojačati mogućnost da se održe stvari koje imaju potencijal da traju u vremenu. Povoljan aspekt između dva malefika govori o lakšem savladavanju poteškoća, tako da u narednom periodu tijekom ožujka/marta i travnja/aprila mjeseca možemo imati dojam da stvari teku lakše i da nam “ide od ruke”.

S ovim trigonom, doći će i do stabilizacije na globalnom planu kada je u pitanju međunarodna trgovina, najčešće i donošenje propisa (papira) koji će olakšati kretanje i promet bilo koje vrste. Mars i Saturn su tijekom 2020. godine više puta sklapali kvadrat i otprilike stvari koje su nailazile na poteškoće u realizaciji u periodu od srpnja/jula do prosinca/decembra 2020. godine, sada se mogu realizirati.

Tranzitni Mars i Merkur će formirati kvadrat 24.03.2021. godine, kada dolazi do ekstremnog porasta verbalnih sukoba, prometnih nezgoda i krađa. Obratite pažnju na period od 24. sve do kraja ožujka/marta, jer je ovo idealan period za kleptomane, lopove i sl. “Sitni” kriminal obilježit će upravo kraj ožujka/marta.

Pored navedenog, treba obratiti pažnju i na manipulacije, laži i obmane i informacije koje budu dolazile do nas. Obratite pažnju na pokretne stvari bilo koje vrste, mogući su i kvarovi tehničkih uređaja, sitni troškovi koji se gomilaju i uglavnom izazivaju nervozu. Kraj ožujka/marta je rezerviran za napetost i opći dojam da nam sve “ide na živce”.

Tranzitni Mars i Venera će formirati sekstil 06.04.2021. godine i eto konačno pomirenja na ljubavnom planu. Ono što je u emotivnim vezama bilo napeto, naročito u periodu od početka 2021. godine, sada ima priliku da se ispravi.

Ovo ne znači da će problemi na emotivnom planu koji su inače u pojedinim odnosima aktualni nestati preko noći, jer je aspekt sekstila aspekt prijateljstva i vrlo vjerojatno će se ukazati prilika da neke stvari riješite, ali ne treba ni izgubiti iz vida da je Venera u znaku Ovna u lošem dostojanstvu.

Tranzitni Mars i Jupiter će formirati trigon 17.04.2021. godine i donijeti uspjeh na poljima koji se tiču pravde, prava, zakona i generalno pojačati potrebu za borbom u ovim područjima. Sada će također biti i pojačane aktivnosti sudaca, odvjetnika, pravnika, obrazovanih i učenih ljudi, svećenika, itd.

Ovaj aspekt simbolizira i pravo djelovanje u prostoru i vremenu, uzimajući u obzir da je Mars također prethodno gradio trigon sa Saturnom.

Tijekom tranzita znakom Blizanaca, Mars će graditi konjunkciju s Rahuom, istovremeno, Venera će graditi kvadrat s čvorovima i ovo je period koji će nas suočiti s karmičkim susretima na emotivnom planu, a naročito za one koji nisu u emotivnim vezama pa će se makar na trenutak učiniti da smo sreli osobu svog života, međutim, ovaj susret neće potrajati u vremenu.

Izvor:Atma

Novo