LAGANI OBROK: Tjestenina sa tunom i porilukom
Ovo je odličan obrok za sve domaćice koje nemaju mnogo vremena za kuhanje. Ukusno je, a lako se priprema.
Sastojci
35 dgk tjestenine
18 dkg tune u ulju (ocijeđena verzija)
1 žlica peršuna
2 velika poriluka (može i više)
Pola vrhnja
4 dkg maslaca
1,5 dcl mlijeka
5 dkg parmezana
Worcester umaka
Sol i papar
Priprema
1. Očistite poriluk, operite ga i narežite na kolutiće; maslac otopite u tavi, dodajte poriluk i pustite da izgubi svježinu; ubacite malo soli, papra, mlijeko te kuhajte uz povremeno miješanje.
2. Dodajte usitnjenu tunu, ocijeđenu od ulja, nekoliko krugova worcester umaka i nekoliko žlica vrhnja; miješajte par minuta; kad umak postane dovoljno gust ugasite vatru.
3. Špagete kuhajte u loncu punom kipuće slane vode; ocijedite ih dok su još tvrđi i stavite u tavu s porilukom i tunom, dodajte parmezan i dobro ocijedite.
4. Tjesteninu stavite na veću alu-foliju, posipajte sve s peršunom i dobro zatvorite; pecite nekoliko minuta u pećnici koju ste zagrijali na 180 stupnjeva; tek toliko da zapeče.
Izvor: coolinarika.com