LAGANI OBROK: Tjestenina sa tunom i porilukom

Kuharica
LAGANI OBROK: Tjestenina sa tunom i porilukom
Ovo je odličan obrok za sve domaćice koje nemaju mnogo vremena za kuhanje.

Ovo je odličan obrok za sve domaćice koje nemaju mnogo vremena za kuhanje. Ukusno je, a lako se priprema.

Sastojci 
35 dgk tjestenine

18 dkg tune u ulju (ocijeđena verzija)

1 žlica peršuna

2 velika poriluka (može i više)

Pola vrhnja

4 dkg maslaca

1,5 dcl mlijeka

5 dkg parmezana

Worcester umaka

Sol i papar

Priprema
1. Očistite poriluk, operite ga i narežite na kolutiće; maslac otopite u tavi, dodajte poriluk i pustite da izgubi svježinu; ubacite malo soli, papra, mlijeko te kuhajte uz povremeno miješanje.

2. Dodajte usitnjenu tunu, ocijeđenu od ulja, nekoliko krugova worcester umaka i nekoliko žlica vrhnja; miješajte par minuta; kad umak postane dovoljno gust ugasite vatru.

3. Špagete kuhajte u loncu punom kipuće slane vode; ocijedite ih dok su još tvrđi i stavite u tavu s porilukom i tunom, dodajte parmezan i dobro ocijedite.

4. Tjesteninu stavite na veću alu-foliju, posipajte sve s peršunom i dobro zatvorite; pecite nekoliko minuta u pećnici koju ste zagrijali na 180 stupnjeva; tek toliko da zapeče.

Izvor: coolinarika.com

Novo