Za sve gurmane: Rolovana piletina s paprikom
Ukoliko ste od onih ljudi koji zaista uživaju u hrani, ovo je pravi recept za vas.
Sastojci:
Pileća prsa (količina proizvoljna)
Panceta – tanko narezana
1-2 paprike roge
2 dl bijelog vina
1 dl vode (vodu doliti po potrebi nakon pola sata pečenja)
Vegeta, sol, papar, bosiljak
Priprema:
Bijelo meso lagano istući batom za meso da bude što tanje. Papriku tanko izrezati na prutiće.
Posoliti meso pa na jedan kraj odreska složiti nekoliko prutića paprike. Zarolati, svaku roladicu omotati komadom pancete, pa složiti u vatrostalnu posudu ili lim za pečenje, jedno uz drugo, zaliti vinom, pokriti alu folijom (ili odgovarajućim poklopcem) i peći 30 minuta.
Nakon toga maknuti foliju, po potrebi doliti malo vode i nastaviti peći još kakvih 30 minuta dok se sve skupa lijepo ne zapeče. Poslužiti uz prilog po želji.
Izvor: recipeci.com