UKUSNO I JEDNOSTAVNO: Punjene pečene paprike
Ovo jelo morate probati.
SASTOJCI
200 g prosa
2 žlice maslinova ulja
500 ml povrtnog temeljca
80 g naribanog parmezana
1 žlica badema narezanih na listiće
1 češanj češnjaka
2 mlada luka
3 grančice peršina
Malo soli
Mljeveni bijeli papar po želji
250 g cherry rajčica
4 paprike
PRIPREMA
Proso obarite u kipućoj vodi pa ostavite u cjedilu da se ocijedi. U tavi zagrijte ulje pa pržite proso oko 5 minuta. Potom ga zalijte povrtnim temeljcem i kuhajte oko 12 minuta.
Proso ostavite da se ohladi pa u njega umiješajte veći dio sira, listiće badema, protisnuti češnjak te nasjeckani mladi luk i peršin.
Smjesu po želji posolite i popaprite pa dodajte narezane cherry rajčice. Paprike očistite, uzdužno ih razrežite i očistite od sjemenki.
Polovice paprika napunite pripremljenom smjesom, rasporedite u posudu za pečenje, pospite preostalim sirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ºC oko 20 minuta. Poslužite uz dresing od jogurta.
Izvor: kuhaj.hr