OSVJEŽAVAJUĆI DESERT: Kolač s breskvama i limunom
Probajte ovaj lagani ljetni kolač. Nećete se pokajati.
SASTOJCI
165 g maslaca
165 g šećera
1 žličica ribane korice limuna
3 jaja
150 g brašna
3 žlice jogurta
1 žličica praška za pecivo
3 breskve
PRIPREMA
Pećnicu zagrijte na 160 °C. Omekšali maslac stavite u posudu zajedno sa šećerom i limunovom koricom pa pjenasto stucite.
Polako dodajte jaja i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i jogurtom.
Kalup obložite papirom za pečenje. Ulijte tijesto tako da pokrije cijelu površinu. Na vrh poslažite breskve koje ste oprali i narezali na ploške pa pecite oko 45 minuta.
Drvenim štapićem provjerite je li tijesto dovoljno pečeno (ako se na štapić ne lijepi vlažno tijesto, znači da je pečeno).
Kolač ostavite najmanje 10 minuta da se ohladi i prije posluživanja pospite ga šećerom u prahu.
Izvor: kuhaj.hr