Savršena ljetna grickalica od tikvica koja se ne prži!

Kuharica
Savršena ljetna grickalica od tikvica koja se ne prži!
Hrskavi čips koji se ne prži, pripremite tikvice i pustite da pećnica odradi svoje i dobit ćete vaše nove omiljene ljetne grickalice.


Hrskavi čips koji se ne prži, pripremite tikvice i pustite da pećnica odradi svoje i dobit ćete vaše nove omiljene ljetne grickalice.

U nastavku vam donosimo način pripreme.

 

Sastojci:

¼ čaše krušnih mrvica

¼ čaše  naribanog parmezana

¼ kašike  soli

¼ kašike  češnjaka u prahu, ili sitno nasjeckanog

Prstohvat bibera 

2 kašike nemasnog mlijeka

2 tikvice


Priprema:

1. Za početak, zagrijte pećnicu na 220 stepeni. 

2. Prvih pet sastojaka pomiješajte. Natočite mlijeko u plitku posudu. Narežite tikvice, umočite ih u mlijeko i zatim umiješajte u smjesu koju ste prethodno napravili.

3. Tikvice složite na papir za pečenje, pecite pola sata ili dok ne porumene i postanu hrskave.

(punkufer.dnevnik.hr) 

Novo