KORONA ODNIJELA ŽIVOT, STALO JE JOŠ JEDNO SRCE! OGLASILI SE LJEKARI: Još nismo vidjeli sva lica korone (VIDEO)

Aktuelno
KORONA ODNIJELA ŽIVOT, STALO JE JOŠ JEDNO SRCE! OGLASILI SE LJEKARI: Još nismo vidjeli sva lica korone (VIDEO)
,

Hrabri ljekari i osoblje beogradskog kliničkog centra se bore za živote oboljelih od opasnog virusa

Na intenzivnoj njezi KBC "Bežanijska kosa" čuje se samo rad aparata. U ovoj beogradskoj bolnici od kovida 19 liječi se nešto više od 300 pacijenata.

Životno je ugrožno njih 25. Dišu pomoću respiratora, dok je devetoro pacijenata na neinvazivnoj mehaničkoj potpori disanju. Prosjek godina oboljelih je 53, a skoro 90 odsto su muškarci.

Dežurni ljekar isključio je monitor iznad bolesničkog kreveta. Pacijent je izgubio bitku sa kovidom.

Doktor tiho kaže - takav je svaki dan. Osoblje, kao da se ništa nije dogodilo, nastavlja da se bori za svakog od gotovo 30 teško oboljelih...

Ljekari kažu da je borba sa kovidom naporna i neizvjesna. Među njima je direktorka KBC "Bežanisjka kosa", docent dr Marija Zdravković.

- Korona je do sada pokazala hiljadu lica. Sada se susrećemo sa teškom kliničkom slikom i kod mladih ljudi koji nemaju pridružene bolesti. Nije rijetko da pacijent nema nikakve simptome, a da rendgen pluća pokazuje ozbiljne promjene. Prosto rečeno, napredvidivo je šta dovodi do toga da se kod nekog razvije teška klinička slika - kaže dr Zdravković.

Bolnica na Bežanijskoj kosi trebalo je da bude ustanova koja će staviti tačku na borbu sa koronom i zbrinjavati se samo one pacijente kojima je potrebno lječenje na kraju epidemije. Za vrlo kratko vrjeme njihovi kapaciteti su gotovo popunjeni.

Novi.ba/Srbijadanas
 

FRANCUSKA OTVORILA GRANICE, TREBATE ISPUNITI SAMO OVAJ USLOV: Stigla najnovija vijest!

Broj jedan za region - Novi.ba. Vaš izvor informacija.

 

Novo