Krem juha od graška i korijandera
Ovo je jako ukusna juha koju morate probati.
Sastojci
2 šalice graška ( 250 ml )
3 manja krumpira
1 mala glavica luka
4-5 šalica vode
1/2 malog limuna
Suhi mljeveni korijander, sol i svježe mljeveni papar
2 zlice maslinovog ulja
Priprema
1. Krumpir oguliti i nasjeći na male kockice, luk sitno isjeći. Na maslinovom ulju dinstati luk, zatim dodati grašak i krumpir, te sve zajedno dinstati nekoliko minuta.
Posoliti i uliti vodu ( bolje je uliti više vode, neka bude bar 5 cm vise od razine graška i krumpira) . Poklopiti i kuhati 12-15 min. Dok krumpir i grašak nisu skuhani.
Odvojiti 2-3 žlice graška za dekoraciju i odvojiti salicu,dvije vode, izmiksati štapnim mikserom te uliti još vode, koju smo predhodno odvojili, dok ne dobijete željenu gustoću.
Vratiti na vatru, zaciniti korijanderom i umiješati sok od limuna, po potrebi dodati još soli.
Servirati i posuti svježe mljevenim paprom.
2. Ova juha se moze koristiti i kao umak uz kuhano ili pečeno meso i dr. tako da se doda manje vode i napravi gusti umak.
Izvor: coolinarika.com