Lagani obrok: Rižoto s povrćem
Ovo je odličan ljetni ručak. Probajte, nećete zažaliti.
Sastojci
400 g riže (bijele ili integralne)
125 g maslaca
1/2 kg raznog svježeg povrća (npr.mrkva,luk,poriluk,tikvice,grašak)
2 glavice luka
1 dcl bijelog vina
Sol
Papar
Priprema
Nasjeckajte luk. Maslac stavite u tavu da se rastopi,dodajte luk,pa lagano popržite. Dodajte povrće, začinite, dodajte bijelo vino i lagano dinstajte uz povremeno miješanje.
Kada vino izlapi, dodajte opranu rižu i zalijte vodom. Vode stavite toliko da prekrije rižu. Poklopite, smanjite vatru. Povremeno promiješajte.
Kada voda izlapi, provjerite da li je riža kuhana. Ako nije, dodajte još malo vode. Ponavljajte postupak dok riža i povrće ne budu kuhani.
Kada je gotovo,po želji pospite parmezanom.
Izvor: kuharicareceptisavjeti.com