U tren oka: Napravite lagane princess krofne
Ako ste ljubitelj krofni, a dosadile su vam klasične, morate probati princess krofne.
Potrebno za tijesto:
250 ml vode
125 ml ulja
150 gr brašna
Prstohvat soli
Kašičica šećera
4 veća jaja ili 5 manjih
Još potrebno:
2 kesice praha za šlag kremu
2 kesice praha za šlag pjenu
5 dcl mlijeka
Malo šećera u prahu
Priprema:
Vodu, ulje, sol i šećer staviti da prokuhaju. Skloniti sa šporeta, dodati brašno i sjediniti. Ohladiti nekoliko minuta pa dodati jaja. Sjediniti masu i na pleh obložen papirom za pečenje stavljati po malo tijesta.
Peći krofne na 200 C oko pola sata (opet u zavisnosti od toga kolike su krofne). Umutiti šlag kreme sa 2,5 dcl mlijeka. Umutiti šlag pjene sa 2,5 dcl mlijeka. Krofne popoloviti, stavljati prvo šlag kremu pa šlag pjenu, preklopiti i posuti sa šećerom u prahu.
Izvor: tortekolaci.com