JEDNA JE OD NAJBOGATIJIH PJEVAČICA, A VEĆ 10 GODINA NIJE IZAŠLA IZ SVOG ZAMKA: Porodicu nikako ne viđa, NJEN HIT SVI ZNATE, KO JE ONA?

Kiosk
JEDNA JE OD NAJBOGATIJIH PJEVAČICA, A VEĆ 10 GODINA NIJE IZAŠLA IZ SVOG ZAMKA: Porodicu nikako ne viđa, NJEN HIT SVI ZNATE, KO JE ONA?
.

Za Enju (55), neponovljivu keltsku popularnu muzičku zvijezdu s kraja 80-ih i početka 90-ih, kažu da je najbogatija žena u istoriji Irske i Velike Britanije. To je možda pretjerivanje, ali neosporno je da je ta žena apsolutno najuspješnija autorka s tih prostora, nakon prodatih 75 miliona primjeraka albuma i zarađenih 117 milona eura.

A apsolutno je sigurno da je jedna od najmisterioznijih i najčudnijih pojava na svjetskoj javnoj sceni.

Ona od 1997. živi u viktorijanskom dvorcu Manderlej u okolini Dablina koji je kupila čak i relativno jeftino, za nekih 3 miliona eura. Prvi komšija joj je Bono Voks (56), ali se u posljednjih 10 godina u javnosti pojavila samo tri puta.

U posljednjih desetak godina izdala je dva albuma, i to je praktično sve za šta ona živi. Jedina pomoć u snimanju joj je anonimni stariji bračni par. Enja je, kažu, sposobna da mjesece potroši na jedan jedini detalj jedne jedine pjesme, pa nije neobično da njeni masteri na kraju imaju i po 500 presnimavanja samo jedne muzičke deonice u pjesmi.

Njen ujak Noel Dugan izjavio je za "Sunday Times" da živi kao kraljica ili kao pustinjak, dotle da je ni njena porodica ne viđa nešto previše.

Prijatelji kažu da "baš urnebesno zabavna", a ona je sama u rijetkim trenucima kada je davala izjave, znala da govori da je nakon snimanja, a njima se bavi svaki dan, tako mračno raspoložena da ne može da zamisli kakav bi to stalniji životni partner mogao da bude u stanju da je podnosi takvu. Zato nastavlja da živi sama.

Zanimljivo, kad je tek počinjala samostalnu karijeru 1986. u dobi od 25 godina, niko joj nije predviđao neki poseban uspjeh.

 

Novo