Krem juha od blitve i tikvica

Kuharica
Krem juha od blitve i tikvica
Pripremite ukusnu i zdravu juhu od blitve i tikvica

Sastojci  5 osoba

  • 3 velike žlice maslinovog ulja
  • 2 glavice crvenog luka
  • 2 česna češnjaka
  • pola žličice soli
  • 2 srednje velika krumpira
  • 2 srednje velike tikvice
  • 250 g blitve
  • 8 dcl vode
  • 1 Podravka povrtni temeljac
  • 1 žličica soli
  • 1 dcl vrhnja za kuhanje
  • malo mljevenog papra

Priprema

  1. Luk i češnjak oguliti i narezati. Prodinstati na maslinovom ulju uz dodatak pola žličice soli.
  2. Tikvice i krumpir oguliti i narezati na kockice.
  3. Staviti ih u lonac s dinstanim lukom i češnjakom, te dodati vodu i temeljac.
  4. Kuhati dok povrće ne omekša (15-20 min), te na kraju dodati blitvu i kuhati je samo minuticu.
  5. Povrće usitniti štapnim mikserom.
  6. Probati je li slano, pa dodati još žličicu soli. Ako volite, dodati i mljevenog papra.
  7. Zatim dodati vrhnje za kuhanje i prokuhati još 2-3 minute.

Posluživanje
Uživati u finoj, zelenoj juhici....
Dobar tek!

Izvor: coolinarika.com

Novo