Krem juha od blitve i tikvica
Pripremite ukusnu i zdravu juhu od blitve i tikvica
Sastojci 5 osoba
- 3 velike žlice maslinovog ulja
- 2 glavice crvenog luka
- 2 česna češnjaka
- pola žličice soli
- 2 srednje velika krumpira
- 2 srednje velike tikvice
- 250 g blitve
- 8 dcl vode
- 1 Podravka povrtni temeljac
- 1 žličica soli
- 1 dcl vrhnja za kuhanje
- malo mljevenog papra
Priprema
- Luk i češnjak oguliti i narezati. Prodinstati na maslinovom ulju uz dodatak pola žličice soli.
- Tikvice i krumpir oguliti i narezati na kockice.
- Staviti ih u lonac s dinstanim lukom i češnjakom, te dodati vodu i temeljac.
- Kuhati dok povrće ne omekša (15-20 min), te na kraju dodati blitvu i kuhati je samo minuticu.
- Povrće usitniti štapnim mikserom.
- Probati je li slano, pa dodati još žličicu soli. Ako volite, dodati i mljevenog papra.
- Zatim dodati vrhnje za kuhanje i prokuhati još 2-3 minute.
Posluživanje
Uživati u finoj, zelenoj juhici....
Dobar tek!
Izvor: coolinarika.com