Indijski napitak spušta vrtoglave temperature

Kuharica
Indijski napitak spušta vrtoglave temperature
Lassi je tradicionalni indijski napitak koji se obično pravi od jogurta, ali vrlo je ukusan i s domaćim kefirom.

Lassi je tradicionalni indijski napitak koji se obično pravi od jogurta, ali vrlo je ukusan i s domaćim kefirom. Možete ga kombinovati s raznim voćem i tako dobiti različite okuse,  na primjer sa dinjom, bobičastim voćem, breskvama ili jagodama. Za intenzivniji okus možete dodati i malo ružine vodice, šećera, meda ili javorovog sirupa. Odlično osvježava u ljetnim danima, a zahvaljujući probiotičkim bektarijama i kalciju vrlo je zdrav.

U nastvaku vam donosimo recept. 

Potrebno je: 

- 200ml domaćeg kefira
- 50ml kokosovog mlijeka
- 2 breskve
- 2 marelice
- prstohvat cimeta
- kašika meda
- nekoliko kockica leda

Postupak: 
Voće oprati i odstraniti košticu. U blender ubacite voće, kokosovo mlijeko i začine. Kad se voće pretvori u pire dodajte kefir  i led. Blendate dok se sve ne poveže. U ljetnim mjesecima obavezno dodajemo led ili smrznuto voće u svoje napitke iako to kod lassija nije potrebno. 

Servirajte u visokim čašama i uživajte. 

(dobrahrana.jutarnji.hr)

Novo