8 ČUDNIH STVARI KOJE ĆE OJAČATI VAŠU VEZU ILI BRAK: Ovo svi trebaju znati

Kiosk
8 ČUDNIH STVARI KOJE ĆE OJAČATI VAŠU VEZU ILI BRAK: Ovo svi trebaju znati
.

Postoje mnogi stereotipi o tome kako izgleda dobra veza i kako partneri treba da se ponašaju.

Tako često čujemo da se uspješan par nikada ne svađa, da među njima ne smije imati ni mrvice ljubomore i pregršt sličnih savjeta. Svakako, ne tvrdimo da su svi ovi savjeti nužno loši, ali postoje neke stvari koji na prvi pogled mogu izgledati pogrešno, ali su zapravo jako dobre i mogu vam pomoći da ojačate svoju vezu.

1. Sukobi

Ako u vezi ne postoje konflikti, nema ni povjerenja. Ako sva osjećanja držite u sebi, u vezi nema napretka. Svađe nam pomažu da se oslobodimo bijesa i kažemo partneru šta nam se ne dopada. Otkrićete svoje i njegove slabosti i mnogo bolje razumjeti jedno drugo..

2. Flertovanje

Povremeni flert nam pomaže da sačuvamo osjećaj privlačnosti. Kada flertujemo, osjećamo se atraktivno, što nam podiže raspoloženje i samopouzdanje.
Postoji li granica koju ne smijemo preći? Da, ako kažemo ili uradimo nešto što bi povrijedilo i uvredilo partnera.

3. Zdrava sebičnost

Da bi veza bila uspješna, moramo prije svega voditi računa o sebi i svojim potrebama i biti dovoljno čvrsti da se zauzmemo za sebe. Važno je da imamo svoj lični prostor, vrijeme, interesovanja, hobije. U suprotnom, nagomilalo bi se nezadovoljstvo, što bi dovelo do sukoba.

4. Život u teškim uslovima

Svaki par prolazi kroz krize i zato je važno da naučite da se zajedno nosite sa teškoćama, nezadovoljstvom i teškim uslovima, a ne da zalupite vratima i raskinete i na najmanji nagovještaj poteškoća.

5. Distanca i vrijeme za sebe

Ako stalno provodite vreme zajedno, veza će vam sigurno postati dosadna. Kada dvije ličnosti postanu jedno "mi", to će sigurno dovesti do manjka interesovanja i strasti. Psiholozi zato preporučuju da se povremeno odmorite jedno od drugog. Nakon toga će vam svaki susret biti još slađi.

6. Potpuna iskrenost

Govoriti samo golu istinu uvijek je u najmanju ruku glupo. "Moja mama te ne voli", "Mnogo si se ugojia poslije trudnoće" nisu reči koje bi tebalo da kažete voljenoj osobi. Ako nekoga cijenite, birajte riječi i način na koji joj se obraćate. Neke stvari čak nisu ni vrijedne pomena.

7. Zauzimanje za sebe

Mnogi se odreknu svojih hobija, prijatelja i potreba kako bi se prilagodili partneru. Međutim, pre ili kasnije to će dovesti do nagomilavanja nezadovoljstva, koje će nesumnjivo dovesti do sukoba.
Svako žrtvovanje sebe jedna je vrsta ucjene u ovakvim otrovnom vezama, jer na ovaj način vi zahtjevate da i vaš partner uradi isto.

8. Pretjerana briga

"Igranje"  oko partnera, pogađanje šta on želi, pretjerana brižnost kada vam to niko ne traži, ili drugim riječima roditeljsko ponašanje, nije nešto što treba raditi u vezi.
Prvo, to je iritantno. Odrasloj osobi treba partner, ne roditelj. Drugo, ovo ubija varnice između vas, jer će partner posvjesno početi da vas gleda kao roditelja.

 

 

Novo