NEŠTO NOVO: Pikantna piletina s paprikama

Kuharica
NEŠTO NOVO: Pikantna piletina s paprikama
Vikend je stvoren za odmaranje, pa odmorite i ovaj vikend.

Vikend je stvoren za odmaranje, pa odmorite i ovaj vikend. Ne kuhajte satima, pročitajte ovaj recept i napravite ručak za pola sata.

Sastojci
250 g piletine
1 šolja bijele riže 
1 šolja paradajz sosa
1 šolja sjeckanog bijelog mesa
2 šolje pilećeg bujona
3 paprike babure
1 kašika čilija
1 šolja ribanog parmezana
3 struka mladog luka
Peršun
So
Biber
Maslinovo ulje
 
Priprema
U tavi ispecite piletinu koju ste prethodno fino isjeckali. Izvadite je i u velikoj šerpi pomiješajte sa sosom od paradajza, paprikom, rižom, čilijem i pilećim bujonom.

Sve dobro promiješajte i uključite na najjaču vatru, a kada jelo proključa smanjite temperaturu i ostavite da se poklopljeno kuha oko dvadesetak minuta. Dodajte parmezan, poklopite i ostavite da odstoji oko pet minuta kako bi se sir fino rastopio.

Zatim dodajte sitno sjeckani peršun i mladi luk. Ukoliko je potrebno, začinite po želji i služite toplo.

Izvor: zena.blic.rs

Novo