OVO JE NAJVEĆI AERODROM NA SVIJETU, u ponedjeljak kreću prvi letovi, a OD IZGLEDA GRAĐEVINE ZASTAJE DAH! (VIDEO)

Biznis
OVO JE NAJVEĆI AERODROM NA SVIJETU, u ponedjeljak kreću prvi letovi, a OD IZGLEDA GRAĐEVINE ZASTAJE DAH! (VIDEO)
Već 2021. godine trebao bi da ovu vazdušnu luku koristi 45 miliona putnika...

U ponedjeljak biće obavljni prvi probni letovi na novom međunarodnom aerodromu u Pekingu. Ako se prognoze ostvare "Beijing Daxing International Airport" biće najveći aerodrom na svijetu. Probni letovi neće biti klasično komercijalni. Avioni kompanija Air China, China Eastern Airlines, China Southern Airlines i Xiamen Airlines sletiće na aerodrom u ponedjeljak, 13. maja.

Očekuje se da probni letovi traju oko sat vremena. Kako prenosi "Beijing Youth Daily", četiri piste ovog aerodroma prošle nedjelje prošle su inspekcijsku kontrolu. List navodi da svi građevinski i tehničko-infrastrukturni radovi idu po planu.

Avio-kompanije China Southern Airlines i China Eastern Airlines koristiće ovaj aerodrom kao svoju bazu, po njegovom otvaranju. Terminal, koji je dizajnirala Zaha Hadid, zauzimaće 700 hiljada kvadratnih metara i biće podjeljen na dio za domaće i međunarodne letove.

Površinski, biće to najveći aerodrom na svijetu. Očekuje se da će svi radovi biti privedeni kraju do 30. juna, a otvaranje je u planu 30. septembra.

Već 2021. godine trebao bi da ovu vazdušnu luku koristi 45 miliona putnika, a do 2025. i čitavih 72 miliona

Novo