ODUŠEVIT ĆE VAS: Idealna kombinacija tortilja, piletine i avokada

Kuharica
ODUŠEVIT ĆE VAS: Idealna kombinacija tortilja, piletine i avokada
Tortilje zbog svoje teksture odlično omotaju svaku namirnicu pa tako i piletinu.

Tortilje zbog svoje teksture odlično omotaju svaku namirnicu pa tako i piletinu. Mi vam donosimo recept za neodoljive tortilje s piletinom.

Sastojci:
8 tortilja
Ulje za pečenje

Za nadjev:
1 l vode
500 g pilećeg filea
1 češanj bijelog luka
5 zrna crnog mljevenog papra  
70 g luka
2 žlice nasjeckanog peršina
sol
3 žlice kiselog vrhnja

Za umak od avokada:
2 avokada
1 žlica soka limete
1 žlica sitno nasjeckanog luka
1 čili
250 g rajčice
1 žlica nasjeckanog peršina
Sol

Priprema:
1. U kipuću vodu stavite kuhati piletinu, češnjak narezan na listiće, papar i kuhajte oko 20 minuta, dok meso ne omekša. Pustite da se ohladi i zatim narežite na kockice.

2. Nasjeckani luk pomiješajte s peršinom, posolite i dodajte piletini. Na kraju umiješajte kiselo vrhnje.

3. Na svaku tortilju stavite po žlicu pripremljenog nadjeva, zamotajte te učvrstite čačkalicama.

4. Na zagrijanom ulju u tavi popecite tortilje do zlatnosmeđe boje. Odstranite čačkalicu i prerežite.

5. Umak pripremite tako da ogulite avokado, odstranite mu košticu, a meso zdrobite vilicom. Dodajte sok limete, nasjeckani luk, sitno narezani čili, oguljenu i na kockice narezanu rajčicu, peršin i sol te promiješajte.

Posluživanje:
Tople tortilje poslužite s umakom od avokada.

Izvor: coolinarika.com

Novo