Šarene i ukusne košarice od tikvica

Kuharica
Šarene i ukusne košarice od tikvica
Ovo je jako zdravo i ukusno jelo koje morate probati.

Ovo je jako zdravo i ukusno jelo koje morate probati.

Sastojci:
100 g pilećeg bijelog mesa
Jedna veća tikvica
1 glavica bijelog luka
40 g kajmaka
1 kašika maslinovog ulja
1 kašika kukuruznog brašna
50 g rukole
Nekoliko cherry paradajza
1 kriška mladog sira
1 kašičica parmezana
1 malena kriška plavog sira
Količina začina po ukusu: so, peršun
5 svježih malinica ili nekog drugog crvenog, sitnog voća

Priprema:
1. Skuhajte piletinu u posoljenoj vodi, sa začinima. Kada je skuhana, sitno je iscjepkajte i stavite u tavu zajedno sa sitno isjeckanim bijelim lukom i maslinovim uljem. Dolijte samo malo vode.

2. U međuvremenu, kuhajte tikvicu do 5 min. koju ste prethodno isjekli na 4 do 5 većih komada kojima ste odstranili unutrašnjost ( kako bi time postigli oblik košarica ).

3. Kada se piletina krčkala oko 10 min., dodajte nasjeckanu rukolu, kajmak, začine i kukuruzno brašno. Poslije 5 minuta nadjev za tikvice je gotov, te ih možete napuniti.

4. Kada ste ih napunili, zapržite ih 5 minuta u poklopljenoj tavi ( i to onoj u kojoj se dinstala piletina ).

5. Gotove tikice prelijte mješavinom mladog, plavog i parmezan sira koji ste malo ugrijali na pari.

Posluživanje:
Košarice poredajte na tanjir za posluživanje, te ih ukrasite cherry paradajzom, rukolom i malinicama.

Izvor: coolinarika.com

Novo