JEZIVO ZA GLEDATI: Dječaci ulovili anakondu dugu 2,5 metra! Niko ne zna kako je dospjela OVDJE!

Zanimljivosti
JEZIVO ZA GLEDATI: Dječaci ulovili anakondu dugu 2,5 metra! Niko ne zna kako je dospjela OVDJE!
.

Anakondu mnogi ljudi vide samo na televiziji, a i na taj način se naježe. Mnogi strahuju od susreta oči u oči s njom jer znaju koliko su anakonde opasne. Međutim, tri hrabra dječaka suočili su se i hrabro ulovili jednu.

Neobičan ‘ulov’ na vodičkoj rivi iznenadio je dječake koji su došli loviti ribu. Jedan od njih je zmiju vidio na dnu i odlučio da je bolje pogleda, a ostali su jedva dočekali da se pridruže njegovoj ''misiji''. . Uz pomoć gostiju su je izvukli.  “Nije bila živa, bila je na dnu mora”, rekli su dječaci.

Zmija je bila duga više od 2,5 metra. Kako javlja Infovodice iz razgovora veterinarom Zdravkom Zoricom saznali su da se radi o Zelenoj anakondi.

“Radi se o neotrovnim riječnim zmijama. Kako je ona dospijela u more teško je reći. Moguće da ga je neko imao kao kućnog ljubimca u terariju pa mu je uginuo i bacio ga u more”, rekao je veterinar Zorica. 

Inače, zelene anakonde su jako opasno te se sada ispituje teren da se vidi ima li negdje leglo anakondi i da li stanovništvo treba da poduzme mjere zaštite. Dječaci su se rado fotografisati sa ulovljenom zmijom, a fotografiju su dijelili na svojim socijalnim mrežama. 

Novo