LOPATU U RUKE I NA TRENING: Znate li da čišćenje snijega troši više kalorija nego trčanje?

Zanimljivosti
LOPATU U RUKE I NA TRENING: Znate li da čišćenje snijega troši više kalorija nego trčanje?
.

Zimski je period i prva stvar koju mnogi rade ujutro jeste čišćenje snijega kako bi mogli nesmetano nastaviti sa svojim svakodnevnim aktivnostima. Nekima nije mrsko da to rade, a neki ipak se žale i jedvaju čekaju ljepše vrijeme. Ipak, čišćenje snijega ne mora biti neželjeni posao, posebno kada se uzme u obzir da ova aktivnost troši kalorije.

Čišćenje snijega lopatom u sebi ujedinjuje kardio elemente i vježbe snage. Podrazumijeva hodanje, dizanje pune lopate snijega, guranje i udisanje svježeg zraka. Ne samo da će pritom raditi mišići ruku i nogu nego se oblikuje i čitav gornji dio tijela, kao i mišići donjeg dijela leđa.  Prema istraživanju Medicinskog fakulteta Univerziteta Harvard, prosječna osoba koja teži 70 kilograma može u pola sata čišćenja snijega izgubiti čak 223 kalorije. 

Poređenja radi: Pola sata trčanja troši upola manje kalorija. Zato se čišćenje snijega smatra intenzivnim ''treningom'' te mu je najbolje pristupiti kada ste već u određenoj formi ili barem nemate ozljede koje bi mogle utjecati na smanjenje učinkovitosti ili pak prouzročiti daljnje tegobe.

 


Besplatna teretana je trenutno ispred vaše kuće, tako da lopate u ruke i u borbu protiv kalorija!

 

Novo