DOMAĆICE su ODUŠEVLJENE ovom PITOM SA PILETINOM: Velika TAJNA je u NAČINU PRIPREME!

Praktična žena
DOMAĆICE su ODUŠEVLJENE ovom PITOM SA PILETINOM: Velika TAJNA je u NAČINU PRIPREME!
.

Ova pita idealan je ručak bez previše razmišljanja i još bolji način da ispraznite hladnjak prije sljedeće nabavke namirnica.

Sastojci:

-600g brašna
-1 mala kašičica soli
-1 velika kašika ulja
-mlaka voda da se zamijesi tijesto (ovisi količinski)
-1 cijelo pile
-4 glavice veče crnog luka

-1 mala kašičica soli
-1 mala kašičica crnog bibera
-2 velike kašike ulja

I JOŠ :
-100g putera
-50ml ulja
-(rastopiti u jednoj šerpici ) za podmazivanje
-150ml vrhnje za kuhanje

Priprema
1. Zamijesiti tijesto , napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile.
2. Pile isjeći u komade i začiniti sa dvije kašike ulja ,biberom, solim i nasjeckanim lukom.
-možete pile i da odkostite ,
-možete da ga isjeckate na male komadiće 

3. Pobrašniti sto i razvijati jufku
4. Razvući jufku po cijelom stolu pa je rezati na lente
( sjeći lente … ovisno koliko ima komada) izbrojati ,
Na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati ,malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa.
Tako uraditi i sa drugom jufkom .
5. Redati u podmazanu tepsiju i peći u zagrijanoj rerni na 220°
-Kada bude pečena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje ,vratiti još par minuta u rernu.

SIGURAN ZNAK DA VAS PARTNER VARA: 60% preljubnika RADI JEDNU STVAR, evo kako da ga provalite!

Novo