U GLAVI TUŠA SE NALAZI BAKTERIJA KOJA IZAZIVA UPALU PLUĆA: Ovo je najbolji način da ga OČISTITE!

Sve za dom
U GLAVI TUŠA SE NALAZI BAKTERIJA KOJA IZAZIVA UPALU PLUĆA: Ovo je najbolji način da ga OČISTITE!
.

Da li ste znali da se neke od najopasnijih bakterija nalaze u vašem kupatilu, tačnije u vašem tušu?

MOJE KUPATILO NIKADA NIJE BILO OVAKO ČESTO: Ovo je sve što vam treba da biste to postigli​

Naime, istraživači su otkrili kako se u glavi tuša nalazi mikobakterija koja može ozbiljno da ugrozi vaše zdravlje.

- Dovoljno je disati ispod tuša, a bakterije udisanjem mogu da uđu u pluća -  objašnjava dr. Barbara Keber, direktorka odjeljenja opšte prakse bolnici Glen Kouv u Njuvelu.

Istraživanje je provedeno u 656 domaćinstava u Evropi i Americi, gdje je ustanovljeno kako ovaj maleni organizam češće obitava u glavama tuševa koji vodu crpe iz komunalnih slavina i na područjima gdje je čest oblik bakterijskih upala pluća, što ukazuje na mogućnost da upravo ovaj oblik bakterije prenosi zarazu.

Simptomi infekcije pluća zaraženih ovom bakterijom uključuju hronični ili ponavljajući kašalj, gubitak težine, temperaturu i gubitak energije. Ono što je iznenadilo jeste da su metalni tuševi sadržavali više mikobakterija od plastičnih.

Doktorica naglašava kako se većina ljudi neće razboljeti od ovih mikobakterija u tuševima, ali ipak postoji osjetljiviji dio populacije koji mora biti oprezan.

- Osobe koje imaju slabiji imunološki sistem imaju veći rizik za infekciju - rekao je specijalist za plućne bolesti Len Horovic.

Kako biste smanjili rizik od oboljevanja, savjetujemo vam da redovno čistite tuš i to tako što ćete ga potopiti u rastvor alkoholnog sirćeta i vode. Alkoholno sirće inače djeluje antibakterijski.

NAJORGANIZOVANIJA ŽENA NA SVIJETU OTKRILA TRIK: Uvucite jorgan u posteljinu za 30 sekundi (VIDEO)

 

Novo