NIJE SMIJEŠNO Za sve buduće i sadašnje roditelje: Treba da znate da muškarcima nisu ni na kraju pameti ove stvari koje mame rade

Mame i bebe
NIJE SMIJEŠNO Za sve buduće i sadašnje roditelje: Treba da znate da muškarcima nisu ni na kraju pameti ove stvari koje mame rade
.

Sigurno će biti zanimljivo i sadašnjim i budućim roditeljima da vide kako stvarno izgleda materinstvo i kako jedna majka provodi svoje dane. Treba da znate da nema ljepšeg i težeg zadatka od brige o djeci i skidamo kapu svim mamama na ovom svijetu.

Dnevna rutina

Dnevna rutina svih majki na poodiljskom odsustvu izgleda ovako: nahrani, operi, promijeni pelenu, počeši, nahrani, promijeni pelenu, operi odjeću (da, bebe mnogo balave i pljuckaju!), igraj se sa zvečkom, opet opera, nahrani, prošetaj… U takvim okolnostima, čak i odlazak lekaru na rutinski pregled je nešto krajnje neubičajeno.

OVO SVI TREBA DA PROČITAJU: Trudnica sjela na muškarca koji joj se odbio ustati u busu i oduševila javnost
Bez rasporeda


Čini se da ništa ne može biti pogodnije za majku i bebu od praćenja rasporeda. Čak i pedijatri to savjetuju. Ipak, gruba stvarnost se često umiješa u planove. Vrijeme za spavanje? Beba plače i odbija da bude u krevecu. Odbija hranu. Vrišti dok je šetate u kolicima. Mama može samo da prihvati i da se prilagodi promijenljivom raspoloženju svog šefa, ovaj, bebe.

Ne vidite rezultate svog rada

Šta može biti prijatnije od osjećaja da ste radili naporno na nečemu i ostvarili željeni cilj? Avaj, žena na porodiljskom odsustvu može samo da sanja o dostignućima. Koliko god teško radila za dobrobit porodice, rezultati nisu nikada vidljivi. Teško je održavati red u kući, jer samo što ste pokupili igračke sa poda, one su se ponovo našle na njemu. Oprali ste tonu prljavog veša ujutru? Do uveče već imate gomilu isflekane odjeće.
Manjak samopouzdanja

Materinstvo utiče na karijeru, društveni život i na tijelo žene. Ovo je najčešće privremeno, ali žene na porodiljskom odsustvu ovo sigurno ne znaju. Hoće li biti u stanju da se vrati na posao? Kad? Hoće li se vratiti u staru formu? Hoće li biti zanilmljiva svojim nevjenčanim prijateljima, jer više zna o grčevima i dojenju nego o filmovima i modi? Takve misli su joj stalno na umu i ne doprinose njenom samopouzdanju.
Bezuslovna ljubav

Umor, dosadna rutina i sumnja u sebe nekako nestanu kada joj se beba osmjehne po prvi put i kaže “mama” ili “volim te”. Proklete bile sve teškoće! Vrijeme je za.. još jedno porodiljsko odsustvo!

UPOZORENJE MAJKE POTRESLO SVE: Svoje dijete je skoro izgubila zbog isprobavanja cipela bez čarapa

Novo