LJUBOMORA IZAŠLA KONAČNO NA POVRŠINU: Modriću poručio - Ovi trofeji ne mogu se ukrasti!

Kiosk
LJUBOMORA IZAŠLA KONAČNO NA POVRŠINU: Modriću poručio - Ovi trofeji ne mogu se ukrasti!
.

Luka Modrić u ponedjeljak je proglašen najboljim nogometašem svijeta za proteklu sezonu. Hrvat je tako prekinuo 10-godišnju dominaciju Cristijana Ronalda i Lionela Messija, koji su se po pet puta izredali na tronu. 

I dok većina nogometnog svijeta slavi što je Modrić prekinuo dominaciju Ronalda i Messija koji su deset godina zaredom osvajali Zlatnu loptu, postoje neki koji tvrde kako se Modrić samo našao na pravom mjestu u pravo vrijeme i da je osvojio nagradu jer je nogometnom svijetu dosadila vladavina Ronalda i Messija. Izgleda da takvo mišljenje dijeli i sam Cristiano Ronaldo.

Još od dodjele nagrade se čekala reakcija igrača za kojeg Modrić tvrdi da mu je prijatelj, a sada je napokon došla, u vidu poruke iz Ronaldovog muzeja. Službena Instagram stranica muzeja objavila je fotografiju koja prikazuje samo neke trofeje iz bogate karijere Portugalca, uz poruku: "Ovi trofeji se ne mogu ukrasti, imamo alarm."

Ronaldo je nagradu za najboljeg igrača godine osvajao pet puta, posljednji put 2017. godine. U karijeri je ukupno osvojio preko 20 individualnih nagrada. S Manchester Unitedom je tri puta osvojio Premier ligu, jednom FA Cup i Ligu prvaka te klupsko Svjetsko prvenstvo. Potom prelazi u Real Madrid gdje uzima dva naslova španskog prvaka i kupa, četiri Lige prvaka i tri klupska SP-a. Ove sezone je nakon devet godina promijenio klub te otišao u Juventus, s kojim također silno želi na krov Evrope.

Podsjetimo, Ronaldo nije htio doći na dodjelu Zlatne lopte jer je znao kako neće pobijediti. Njegov agent Jorge Mendes je činjenicu da je Modrić najbolji igrač svijeta komentarisao riječima: "Ovo je jednostavno smiješno." Nešto što baš i nismo očekivali iz Cristijanovog tabora...

(Novi.ba)

Novo