REDSIMA STIŽE ŠRAF KOJI JE SILNO NEDOSTAJAO: Klopp odlučno krenuo po igrača koji je zaludio Apenine, Juve gubi bitku

Kiosk
REDSIMA STIŽE ŠRAF KOJI JE SILNO NEDOSTAJAO: Klopp odlučno krenuo po igrača koji je zaludio Apenine, Juve gubi bitku
.

Italija ima novu mladu zvijezdu. Blagajna Cagliarija uskoro će se napuniti do vrha i osigurati miran život klubu u narednom periodu. Što im je u krajnjem slučaju i cilj. Nicolo Barella udarna je vijest u italijanskim, ali sve više i u svjetskim medijima. Interes za ovog 21-godišnjeg igrača sve je jači, s obzirom na to da se navodno u trku s Juventusom, Interom, Milanom, Romom uključio i Liverpool.

Iza Barelle su sjajne partije prethodnih mjeseci u dresu kluba iz njegovog rodnog grada. Mladić koji igra na poziciji centralnog veznog čak je zapeo za oko i Robertu Manciniju koji ga je pozvao za prethodne reprezentativne akcije, ali debi se još uvijek nije dogodio. Cagliari je imao dosta ponuda u zimskom prijelaznom roku, ali Barella je odlučio ostati i produžio je ugovor.

"Osjećam se sjajno, igram u svom gradu. Odbacili smo sve ponude za sada, nismo ih ni razmatrali", rekao je nedavno Barella.

Juventus je navodno bio najkonkretniji oko Barelle. Govorilo se da je Stara dama spremna ponuditi klubu sa Sardinije 30 miliona eura, ali sada je stiglo i prvo inozemno raspitivanje za usluge veznjaka. Kako prenosi Calciomercato, a gotovo svi engleski mediji prenose tu informaciju, Jurgen Klopp je spreman ponuditi 35 miliona eura i time nadmašiti ponudu Juventusa. Englezi su oduševljeni partijama Barelle, a posebno prenose pohvale koje je Andrea Pirlo uputio na adresu buduće zvijezde italijanske reprezentacije.

"Zaista sam uživao gledajući ga protiv Milana. On je već sada jedan od najboljih igrača u Italiji, a to znači da treba igrati i u reprezentaciji", rekao je legendarni veznjak. 

Jedno je sigurno - sljedećih mjeseci čeka nas velika borba za mladog asa Cagliarija. Juve i Liverpool imaju najbolje startne pozicije, no jesen i zima su duge i mogu donijeti promjene. Klopp je pak svjestan da mu eventualni transfer mladog veznjaka donosi itekakvu prevagu u veznom redu, a mnogi smatraju da je upravo Barella igrač koji Redsima nedostaje.

(Novi.ba)

Novo