OBJAVLJENA PROGNOZA ZA OKTOBAR: Svi upozoravaju na veliki VAL VRUĆINA, a evo šta je PRAVA ISTINA!

Aktuelno
OBJAVLJENA PROGNOZA ZA OKTOBAR: Svi upozoravaju na veliki VAL VRUĆINA, a evo šta je PRAVA ISTINA!
.

Septembar će u našim krajevima, prema prognozama, biti znatno topliji od prosjeka, a naredne sedmice maksimalna dnevna temperatura bi mogla da se popne do 30 stepeni Celzijusa. 

Pravo ljetnje vrijeme zadržat će se do samog kraja ovog mjeseca, dok i oktobar obećava toplo vrijeme, sa temperaturom do 25 stepeni i manje padavina nego što je uobičajeno.

Nebojša Kuštrinović, član Komiteta za klimatske promjene BiH, kaže da je sljedeća sedmica pravi nastavak ljeta, te da nas blago osvježenje očekuje 22. septembra.

.

'' Međutim, nakon toga će se opet nastaviti period lijepog vremena, a za ovaj mjesec prognozirana je šest do osam stepeni viša temperatura od višegodišnjeg prosjeka. Po dugoročnoj prognozi, i oktobar će biti za dva-tri stepena topliji od prosjeka, sa maksimalnom dnevnom temperaturom od 20 do 25 stepeni Celzijusa'' – ističe Kuštrinović.

Prema njegovim riječima, ove godine ćemo imati pravo miholjsko ljeto.

STIGAO JE URAGAN OD KOJEG SU SVI STREPILI: Pogledajte katastrofalne prizore koje OSTAVLJA IZA SEBE! (FOTO)


''Po narodnom vjerovanju, ljeto završava na Malu Gospojinu, 21. septembra. Kažu, Mala Gospojina – crna zima, jer tada stižu oblaci bez snijega. Ipak, ove godine neće biti tako, jer će, prema dugoročnim prognozama, oktobar biti topao i sa manje padavina nego inače. Neće biti vruće kao u septembru, ali će i ovaj mjesec pratiti lijepo vrijeme'' – naglašava Kuštrinović, prenosi portal ''Srpskainfo''.

Podsjetimo, prošle godine je poslije izuzetno toplog ljeta, temperatura u septembru brzo opala. U prvom dijelu mjeseca smjenjivali su se topli dani, ali bez vrućina, i kraći hladniji periodi, a od 20. septembra do kraja mjeseca bilo je vrlo hladno za ovo doba godine. Uz značajnije zahlađenje, na višim planinama se pojavio i prvi snijeg.

.

.

Međutim, i portal “Severe Weather Europe” je objavio da narednih dana  u Evropu stiže novi toplotni talas, sa temperaturama od osam do 10 stepeni višim od prosjeka za ovo doba godine. Maksimalne dnevne temperature mogle bi biti do 30 stepeni, pa čak i preko toga, dok se vrhunac ovog talasa očekuje sredinom iduće sedmice.

OGROMAN BIJELI VIR PRIJETI DA PROGUTA CIJELU PLANETU: Jedan pogled na uragan Florens iz svemira ledi krv u žilama (FOTO)

 

Novo