Rižoto s tikvicama i špinatom
Rižoto, uvijek fini i kremasti u svakoj kombinaciji
Rižoto, uvijek fini i kremasti u svakoj kombinaciji
Sastojci
- 150 g riže
- pola glavice luka
- 1 tikvica
- špinat
- 1 žl maslaca
- 1 dl bijelog vina
- sol, papar, koncentrat rajčice, bosiljak, peršin, ružmarin
- parmezan
Priprema
- Luk narezati na kockice i prodinstati ga na malo maslinova ulja.
- Dodati rižu i podlijati s 1 dl bijelog vina.
- Kad riža upije dio vina dodati tikvice narezane na kockice.
- Po potrebi dodavati vruće vode i pustiti da se riža skuha (cca 15 min).
- Kad je riža skoro kuhana dodati špinat, začine, jednu žlicu maslaca i jednu žlicu koncentrata rajčice.
- Promiješati da se sve poveže.
- Poslužiti toplo sa naribanim parmezanom!
Izvor: coolinarika.com