ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA SE DESILO U SVLAČIONICI TOKOM PAUZE: "Bili smo bez odjeće u ledu jedan pored drugog, A ONDA JE..."

Kiosk
ĐOKOVIĆ OTKRIO ŠTA SE DESILO U SVLAČIONICI TOKOM PAUZE: "Bili smo bez odjeće u ledu jedan pored drugog, A ONDA JE..."
.

Teniser Novak Đoković pobijedio je u 1. kolu US Opena Martona Frušoviča rezultatom 3:1 u setovima.

Meč su obilježili i veoma teški uslovi za igru.

Novak i njegov protivnik imali su pauzu od 10 minuta između setova, koju im je dozvolio organizator, kako bi se okrijepili za nastavak meča.

Kada je poslije meča upitan šta je radio tokom pauze između setova, kada je zatražio medicinski tajmaut, Novak je upitao "Da li zaista želite da znate?".

- Zaista želim da zahvalim US Openu što nam je dozvolio odmor od 10 minuta poslije prvog seta. Mislim da nam je obojici bio nephoodan.

- Ali pravilo je da nam nije dozvoljeno da pričamo ni sa kim od članova našeg tima u svlačionici. Bilo je zanimljivo, jer je fizioterapeut bio nekoliko koraka od mene, i nekako smo uspjeli da jedno drugome damo znakove šta treba da radimo, a šta ne - konstatovao je Novak, a zatim se osvrnuo na najzanimljiviji dio priče.

- Bilo je smiješno, jer smo i Marton i ja imali kupke sa ledom, koje su bile jedna do druge. Bili smo goli u ledenim kupkama i bio je to divan osjećaj. Borite se sa momkom dva i po sata, a onda uđete u svlačionicu i neste završili meč, a goli ste u ledenim kupkama. Bio je to veličanstven osjećaj, moram da kažem - kazao je Novak.

 

Novo