TRUMP DOBIO POKLON OD PUTINA ZBOG KOJEG SE AMERIKANCI DRŽE ZA GLAVU: "Nipošto se ovo ne smije unositi u Bijelu kuću"

Kiosk
TRUMP DOBIO POKLON OD PUTINA ZBOG KOJEG SE AMERIKANCI DRŽE ZA GLAVU: "Nipošto se ovo ne smije unositi u Bijelu kuću"
.

Nakon historijskog sastanka Vladimira Putina i Donalda Trumpa u Helsinkiju, velika prašina se digla zbog poklona koji je prvi čovjek Rusije uputio američkom predsjedniku. 

U medijima se digla velika prašina, a kako bi vam bilo jasno o čemu se radi krenut ćemo od nedavno završenog Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

Naime,  zvanična lopta prvenstva ima na sebi vrlo upečatljiv dizajn. Baš nju je Putin poklonio Trampu, a onda su krenule špekulacije o tome šta se zapravo krije u fudbalskoj lopti.


Putinov poklon na sebi ima čip. I dok bi mnogi pomisli da je to u vezi sa VAR tehnologijom, koja je prvi put korištena upravo na SP u Rusiji, neki drugi misle da je u pitanju zavjera. Ko smije da garantuje da unutra nije neki odašiljač ili predajnik?

Američki senator iz savezne države Južne Karoline Lindseyja Grahama da putem Twittera upozori da se treba provjeriti sadržava li ta lopta "uređaje za prisluškivanje" i da je ne treba unositi u Bijelu kuću.

"Svi darovi koje predsjednik SAD-a primi se pregledaju radi sigurnosti. Tajna služba ne komentira kojim se metodama koristi tijekom rada", rekli su iz Tajne službe Sjedinjenih Američkih Država u izjavi. 

Budimo realni, uvijek biste dva puta razmislili prije nego što popijete čaj koji vam Putin posluži.

Ipak, njih dvojica se nadaju novom susretu.

- Spremni smo da pozovemo Trampa u Moskvu. Dobio je poziv, pričao s njim o tome. Ja sam spreman da idem u Washington - rekao je Putin na konferenciji za novinare u Johanesburgu na marginama samita lidera grupe BRIKS koju čine Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južna Afrika.

Novo